Malzemeler
1 tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
3 adet taze soğan
4 adet salatalık turşusu
1 kahve fincanı tahin
Tuz
Kırmızıbiber
3 kaşık sıvıyağ
2-3 edet zeytin
Yapılışı
Tavuk göğsünü bol suda haşlayıp soğutun. Parça parça doğrayın. İçine yeşil mercimek, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze soğan, küp doğranmış salatalık turşusu ve tuz ekleyip harmanlayın. Limon suyunu tahin ile çırpın. Diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Sıvıyağı kırmızı biberle ateşte haşlayın. salatanın üzerine gezdirin. Zeytinle süsleyip servis yapın.
Gönderen asutay zaman: 04:51
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder