Badem Çorbası

|


  • Hazırlanışı

  • Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.

  • Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.

  • Toz bademi ilave edin.

  • Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
  • 2 Su bardağı sütü ilave edin.
  • Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın.
  • Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.
  • Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
  • 1-2 Taşık kaynatın.
  • Tencereyi ocaktan alın.
  • Tencereyi ocaktan alın.
  • Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın.
  • Çorbanın üzerine gezdirin.
  • Bademle süsleyip, servis yapın.

0 yorum: