Mevsim salatası
Mevsim salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
2 havuç
Yarım kırmızı lahana
1 göbek marul
3-4 kaşık konserve mısır
Yarım demet roka
Yarım demet maydanoz
Tuz, limon suyu, zeytinyağı
Hazırlanışı:
* Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun.
* Havucu rendeleyin. Roka ve maydanoz yapraklarını yı§kayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.
Öneri
Mevsim salatasına hardal ve labne peyniri ile hazırlayacağınız sos çok yakışacaktır. Yılbaşı sofranız için Haydari, Amerikan salata ve Cacık türü mezeler de pratik birer seçim olabilir. Mevsim salatasına hardal ve labne peyniri ile hazırlayacağınız sos çok yakışacaktır. Yılbaşı sofranız için Haydari, Amerikan salata ve Cacık türü mezeler de pratik birer seçim olabilir.
Gönderen asutay zaman: 04:53
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder