Izgara sebze salatası

|

Izgara sebze salatası




Izgara sebze salatası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 6-7 dk
Malzemeler:


1 patlıcan

2 kabak

2 yeşil dolmalık biber

2 sarı dolmalık biber

7-8 kiraz domates

4-5 dal taze soğan

4-5 dal taze sarımsak

150 gr keçi peyniri

3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 çay kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı sirke

Tuz, kırmızı tozbiber
Süsleme için:
Taze nane veya fesleğen yaprağı

Hazırlanışı:
*Kabak ve patlıcanları temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve 2-3 cm parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip uzunlamasına dörde bölün. Taze soğan ve sarımsakları verev doğrayın.

*Izgara telini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın. Fırın ızgarayı çalıştırıp ısıtın. Hazırladığınız patlıcan, kabak, biber, domates, taze soğan ve sarımsakları ızgara teline dizip fırında veya mangalda közleyin.

* Sos için, zeytinyağı, sirke, tuz ve kırmızı tozbiberi derin bir kaseye alıp karıştırın. 5 dakika dinlendirin. Keçi peynirini dilimleyip ızgarada hafif közleyin.

* Közlenmiş sebzeleri servis tabağına alıp üzerine keçi peynirini serpiştirin. Sosu gezdirip fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Ilık olarak servis yapın.

0 yorum: