Erişte çorbası

|

ERİŞTE ÇORBASI



Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek,
- ½ su bardağı erişte,
- 3 yemek kaşığı kıyma,
- 1 adet soğan,
- 1 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı salça,
- 2 yemek kaşığı kuru nane,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- Tuz.


Yapılışı:
Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda ıslatın. Soğanı ince kıyın. 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin. Salçaya katıp 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Mercimekleri katın. Pişmeye bırakın. Yumuşayınca tuz ve erişteyi ilave edin. Erişteler yumuşayınca ocaktan alın. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi üzerine dökün. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

0 yorum: