Pirinç salatası
Pirinç salatası
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tel şehriye
3 arpacık soğan
2 pırasa
2 havuç
4 çay bardağı su
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Sos için:
2 konserve salçalık kırmızıbiber
1 limonun suyu
6 çorba kaşığı üzüm sirkesi
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Zeytinyağını ısıtıp tel şehriyeyi kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tel şehriyenin üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın. Fasulye ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.
* Sos için; biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Bir kâsede limon suyu, sirke, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberi ilave edin. Salatanın üzerine döküp harmanlayın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Servis tabaklarına alıp servis yapın.
Gönderen asutay zaman: 04:53
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder