Sarmısaklı Un Çorbası
Süre
35 Dk.
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
6 Kişilik
Açıklama :
Un tarhanasının çorbasını severlere benzer bir lezzet... Kullanılan malzemeler :
35 Dk.
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
6 Kişilik
Açıklama :
Un tarhanasının çorbasını severlere benzer bir lezzet... Kullanılan malzemeler :
- 2 Su bardağı yoğurt
- 4 Dİş Sarmısak (iyice dövülmüş)
- 6 Su Bardağı su
- 2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
- 3 Yemek Kaşığı un
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı toz Kekik
- 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul biber
- Tuz
- 1 Yemek Kaşığı margarin yada tereyağı (arzuya göre)
- Derin bir kasenin içinde; yoğurt, sarmısak, tuz, karabiber ve suyu pürüzsüz oluncaya kadar çırpıyoruz.
- Orta boy tenceremizin içine sıvı yağı ve unu koyuyoruz. (Ancak dikkat yağ ve unu aynı anda koyuyoruz, çünkü yağ undan önce ısınmamalı.) Orta ateşte sürekli karıştırarak un sararıncaya kadar kavuralım...
- Daha sonra önceden hazırladığımız yoğurtlu karışımı kavrulan unun üzerine azar azar dökelim. Dökerken karıştırrmayı unutmayalım unumuzun topaklanmasını istemeyiz...
- Çorba kaynayıncaya dek sürekli karıştırarak pişirelim. 5 dk. sonra ocaktan alalım...
- Üzerine tereyağında (margarinde) kızdırılmış pul biber ve kekikli karışımı gezdirip sıcak servis yapalım...
- AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder