Sarmısaklı Un Çorbası

|

Standart Sarmısaklı Un Çorbası




Süre
35 Dk.
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
6 Kişilik
Açıklama :
Un tarhanasının çorbasını severlere benzer bir lezzet... Kullanılan malzemeler :

  1. 2 Su bardağı yoğurt
  2. 4 Dİş Sarmısak (iyice dövülmüş)
  3. 6 Su Bardağı su
  4. 2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
  5. 3 Yemek Kaşığı un
  6. 1 Çay Kaşığı Karabiber
  7. 1 Çay Kaşığı toz Kekik
  8. 1 Çay kaşığı Kırmızı Pul biber
  9. Tuz
  10. 1 Yemek Kaşığı margarin yada tereyağı (arzuya göre)
Hazırlık

  1. Derin bir kasenin içinde; yoğurt, sarmısak, tuz, karabiber ve suyu pürüzsüz oluncaya kadar çırpıyoruz.
Tarifin Hazırlanışı

  1. Orta boy tenceremizin içine sıvı yağı ve unu koyuyoruz. (Ancak dikkat yağ ve unu aynı anda koyuyoruz, çünkü yağ undan önce ısınmamalı.) Orta ateşte sürekli karıştırarak un sararıncaya kadar kavuralım...
  2. Daha sonra önceden hazırladığımız yoğurtlu karışımı kavrulan unun üzerine azar azar dökelim. Dökerken karıştırrmayı unutmayalım unumuzun topaklanmasını istemeyiz...
  3. Çorba kaynayıncaya dek sürekli karıştırarak pişirelim. 5 dk. sonra ocaktan alalım...
  4. Üzerine tereyağında (margarinde) kızdırılmış pul biber ve kekikli karışımı gezdirip sıcak servis yapalım...
  5. AFİYET OLSUN

0 yorum: