Süre
30 dk
Zorluk Derecesi:
kolay
Kaç Kişilik
4
Kullanılan malzemeler :
30 dk
Zorluk Derecesi:
kolay
Kaç Kişilik
4
Kullanılan malzemeler :
- 12 Adet büyük mantar
- 1 Diş sarımsak
- 1 Adet soğan
- 1 Kahve fincanı tereyağı
- 3 Çorba kaşığı sıvıyağ
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 Dilim ekmek içi
- 1 Adet domates
- 3-4 Dal maydanoz
- Tuz, karabiber
- * Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, içini oyun ve sap kısımlarını küçük küçük doğrayın.
- * Tereyağının yarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile birlikte eritin.
- * Ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştirin.
- * Doğranmış mantar saplarını ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
- * Kalan sıvıyağ, ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- * Mantarların içine bu karışımı doldurup, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- * Kalan tereyağını her birinin üzerine eşit olarak paylaştırın.
- * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
- * Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder