mantar dolması

|

Süre
30 dk
Zorluk Derecesi:
kolay
Kaç Kişilik
4

Kullanılan malzemeler :


  1. 12 Adet büyük mantar
  2. 1 Diş sarımsak
  3. 1 Adet soğan
  4. 1 Kahve fincanı tereyağı
  5. 3 Çorba kaşığı sıvıyağ
  6. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  7. 1 Dilim ekmek içi
  8. 1 Adet domates
  9. 3-4 Dal maydanoz
  10. Tuz, karabiber
Tarifin Hazırlanışı

  1. * Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, içini oyun ve sap kısımlarını küçük küçük doğrayın.
  2. * Tereyağının yarısını 1 çay kaşığı sıvıyağ ile birlikte eritin.
  3. * Ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış soğanı ekleyip, pembeleştirin.
  4. * Doğranmış mantar saplarını ekleyin ve 5 dakika daha kavurup ateşten alın.
  5. * Kalan sıvıyağ, ufalanmış ekmek içi, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  6. * Mantarların içine bu karışımı doldurup, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  7. * Kalan tereyağını her birinin üzerine eşit olarak paylaştırın.
  8. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
  9. * Domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum: