Kıymalı Kabak Dolması

|

Süre
35 dk
Zorluk Derecesi:
kolay
Kaç Kişilik
6
Açıklama :
yanındada Şöle bi kuru cacık hmm Kullanılan malzemeler :

  1. 1 Kg dolmalık kabak
  2. 2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç
  3. 300 Gr orta yağlı kıyma
  4. 2 Adet büyük boy domates
  5. 2 Adet soğan
  6. 1 Çorba kaşığı z.yağ
  7. Yarım demet maydanoz
  8. Yarım demet dereotu
  9. Yeteri kadar tuz
Tarifin Hazırlanışı

  1. * Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
  2. * Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.
  3. * İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.
  4. * Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.
  5. * Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.
  6. * Üstünü örtecek kadar su koyup z.yağ ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.
  7. * Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.
  8. * Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.

0 yorum: