Süre
35 dk
Zorluk Derecesi:
kolay
Kaç Kişilik
6
Açıklama :
yanındada Şöle bi kuru cacık hmm Kullanılan malzemeler :
35 dk
Zorluk Derecesi:
kolay
Kaç Kişilik
6
Açıklama :
yanındada Şöle bi kuru cacık hmm Kullanılan malzemeler :
- 1 Kg dolmalık kabak
- 2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç
- 300 Gr orta yağlı kıyma
- 2 Adet büyük boy domates
- 2 Adet soğan
- 1 Çorba kaşığı z.yağ
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yeteri kadar tuz
- * Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır.
- * Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir.
- * İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır.
- * Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur.
- * Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir.
- * Üstünü örtecek kadar su koyup z.yağ ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir.
- * Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir.
- * Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder