Çatal

|

Süre
30-35 dakika
Zorluk Derecesi:
Normal
Kaç Kişilik
15-18 Adet
Açıklama :
Hoş ve leziz Kullanılan malzemeler :


  1. 5 Su Bardağı Un
  2. 5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
  3. 1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
  4. 4 Çorba Kaşığı Yoğurt
  5. 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  6. 1 Yumurta Sarısı
  7. 1 Paket Kabartma Tozu
  8. Tuz, Çörek Otu
Tarifin Hazırlanışı

  1. Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  3. Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

0 yorum: