Süre
30-35 dakika
Zorluk Derecesi:
Normal
Kaç Kişilik
15-18 Adet
Açıklama :
Hoş ve leziz Kullanılan malzemeler :
- 5 Su Bardağı Un
- 5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
- 1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
- 4 Çorba Kaşığı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Tuz, Çörek Otu
- Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
- Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder